O CĂSUȚĂ PENTRU BUNICA EMILIA

Dragilor, va aduc în atenție un caz care pe noi, voluntarii ne-a marcat, este povestea Bunicuței Emilia din sat Banca, jud. Vaslui.
Bătrâna locuiește singura pe un deal greu accesibil (când ploua, nu se poate urca la dansa), singura cale de acces este o potecuta foarte îngustă, fără asfalt sau pietriș.Daca plouă…nici pe acea potecută nu se poate ajunge la ea.
Bunicuta până în primavara acestui an, se deplasa singura, ajutată de două bețe , dar din toamnă, din cauza problemelor de sănătate a rămas imobilizată la pat. ESTE vizitata doar de sora ei și de preotul din sat,fiind hrănită scoasă la aer de dânșii!
Casa ,, bojdeuca,, în care locuiește sta sa cada pe ea, iar când am vizitat-o în acea cameră, mirosea a lumânări și chibrituri și a ulei ars de la candelă …sursa proprie de iluminat…!
Părintele, este persoana care ne-a prezentat acest caz!
Pe scurt …cum trăiește acestă bunicică ?!?
Foarte greu, fără lumină fara căldură, fără geamuri, sunt doar bucăți de geam, lemn și ciolofan , cu o ușă improvizată care nu se închide…ramane deschisă, fără lemne de foc?…!
Ne dorim sa-i construim o camera decenta cu toate cele necesare și suntem conștienți ca este un proiect greu tocmai din cauza accesului pana la ea….plus distanța noastra…Tulcea Vaslui!
Suntem constienti și ca trebuie sa depunem însă toate eforturile sa ducem acolo sus pe deal materialele de construcții și sa ne apucam de aceasta căsuța…deoarece toate vor fi carate cu mâna !
Bunicii sunt slăbiciunea noastră a voluntarilor…ei sunt prioritari pentru noi…deoarece sunt neputincioși în fata greutăților vieții și a bătrâneții.
Bunicii reprezinta cea mai defavorizata clasa sociala din România.
Multe cazuri de bunici abandonați, ai nimănui, singuri și cu pensii care nu le ajung de la o luna la alta.
Bunicuta Emilia se numără printre ei, din păcate.
Noi nu am trecut indiferenți pe lângă acest caz, ba chiar ne dorim sa o ajutam cât să-și ducă bătrânețea într-un mediu curat și decent, construind o căsuța pentru ea.
Orice ajutor contează! Primim donații constând inclusiv în materiale de construcții, important este sa demaram acest proiect.
Va mulțumesc tuturor!

Cum poti dona?
Cum ne poți sustine?
Donează prin:

⭕Cont Paypal ?
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=NSRK4LDLFVYX4&source=url

⭕Platforma donații ?

⭕Cont BCR
ASOCIAȚIA FII ÎNGER PENTRU O ZI

Cont LEI RO09RNCB0256162543200001
Cont EUR RO79RNCB0256162543200002

⭕Cont UK
Bank Monzo
Maricica Costache
Sortcode 04 00 04
Acc.no. 45014144
IBAN
GB28MONZ04000445014144

Cont LEI RO09RNCB0256162543200001
Cont EUR RO79RNCB0256162543200002

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *